ماچا، غنی‌ترین منبع آنتی اکسیدان EGCG – ماچانو

آنتی اکسیدان  Epigallocatechin gallate یا EGCG  مهم ترین جزء فعال کاتچین موجود در ماچا است. آنتی اکسیدان EGCG به همراه کافئین موجود در ماچا، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و چربی را در جریان خون آزاد می‌کند و در نتیجه بدن می‌تواند از چربی به عنوان سوخت استقاده کند.

واحدی که برای سنجش میزان آنتی اکسیدان موجود در غذاها استفاده می شود ORAC  (ظرفیت جذب رادیکال های اکسیژن) نامیده می شود. ORAC مجموعه ای از آزمایش های کنترل شده است که توسط موسسه ملی سلامت و دانشگاه Tuft آمریکا صورت گرفته است که میزان آنتی اکسیدان موجود در غذا ها و نوشیدنی ها را نشان می دهد. هرچه میزان ORAC برای یک ماده غذایی بیشتر باشد میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن بیشتر است. ماچا با دارا بودن ۱573 واحد ORAC بیشترین میزان آنتی اکسیدان را داراست.

آنتی اکسیدان EGCG
ماچا، منبع آنتی اکسیدان

 

مقالات ISI در زمینه آنتی اکسیدان موجود در ماچا

 

اندازه گیری کاتچین ماچا به وسیله ی کروماتوگرافی

چکیده

کاتچین های چای سبز با فواید زیادشان برای سلامتی شناخته می شوند. اخیرا کشف شده است که چای ماچا نسبت به چای های سبز دیگر فواید بسیار بیشتری برای سلامتی دارد. ماچا نوع مخصوصی از چای سبز پودر شده است که در گذشته در مراسمات سنتی چای که در ژاپن برگزار می شد مورد استفاده قرار می گرفته است. اگرچه هیچ تحقیقی درباره ی مقایسه میزان کاتچین دریافتی از چای ماچا در مقایسه با سایر چای های سبز صورت نگرفته است. ما برای تحلیل میزان پنج کافئین و کاتچین موجود در چای سبز از روش سریع کروماتوگرافی الکتروسینیتکی باردار استفاده کرده ایم. نتایج جداسازی متانول و آب از ماچا در مقایسه با جداسازی آب از یک چای سبز محبوب مقایسه شده است. با استفاده از مقایسه نسبت کاتچین (mg)به برگ خشک شده(g) می توان نتیجه گرفت که غلظت اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) در دسترس در چای ماچا 137 برابر نسبت به میزان EGCG در چای های سبز چینی رایج بیشتر است و حداقل سه برابر بیشتر از میزان ثبت شده برای چای های سبز دیگر است.

J Chromatogr A. 2003 Sep 5;1011(1-2):173-80

Determination of catechins in matcha green tea by micellar electrokinetic chromatography

Weiss DJAnderton CR

Abstract

Catechins in green tea are known to have many beneficial health properties. Recently, it has been suggested that matcha has greater potential health benefits than other green teas. Matcha is a special powdered green tea used in the Japanese tea ceremony. However, there has been no investigation to quantitate the catechin intake from matcha compared to common green teas. We have developed a rapid method of analysis of five catechins and caffeine in matcha using micellar electrokinetic chromatography. Results are presented for water and methanol extractions of matcha compared with water extraction of a popular green tea. Using a mg catechin/g of dry leaf comparison, results indicate that the concentration of epigallocatechin gallate (EGCG) available from drinking matcha is 137 times greater than the amount of EGCG available from China Green Tips green tea, and at least three times higher than the largest literature value for other green teas.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0021967303011336

استفاده از آسیاب های سرامیکی در فرآیند پودر کردن چای ماچا برای استخراج بیشتر کاتچین از چای سبز و جلوگیری از تشکیل گونه های فعال اکسیژن در بدن.

چکیده

دو روش برای آماده سازی چای سبز وجود دارد: خیساندن برگ چای یا برگ چای پودر شده (یا همان ماچا) در آب داغ. هدف از این آزمایش آشکار سازی تفاوت های شیمیایی و عملکردی قبل و بعد از فرآیند پودر سازی برگ چای سبز بود، زیرا چای سبز پودر شده می تواند بر روی عملکرد بدن به دلیل نحوه جذب متفاوت آن  تاثیر بهتری بگذارد. ما در این مطالعه با استفاده از روش های کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC)  و کروماتوگرافی مایع-طیف سنجی جرمی(LC-MS/MS)  نشان دادیم که فرآیند پودر کردن چای سبز در آسیاب‌های سرامیکی و سپس همزدن پودرحاصله در آب داغ، میانگین سطح غلظت اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) را بیش‌تر از سه برابر نسبت به استفاده از برگ سبز چای به صورت کامل بالاتر می برد . علاوه بر این، چای سبز پودر شده در مقایسه با همان مقدار برگ چای کامل تاثیر بیشتری در کاهش تولید گونه های فعال اکسیژن (ROS) دارد. داده های آزمایشگاهی ما نشان می دهد که مصرف چای سبز پودر شده به دلیل بیشتر بودن مقدار کاتچین و تعداد ذرات آن تاثیر متفاوتی نسبت به مصرف برگ چای کامل در بدن ممکن است داشته باشد.

Molecules. 2016 Apr 11;21(4):474. doi: 10.3390/molecules21040474

The Powdering Process with a Set of Ceramic Mills for Green Tea Promoted Catechin Extraction and the ROS Inhibition Effect

Fujioka KIwamoto TShima HTomaru KSaito HOhtsuka MYoshidome AKawamura YManome Y

 Abstract

For serving green tea, there are two prominent methods: steeping the leaf or the powdered leaf (matcha style) in hot water. The purpose of the present study was to reveal chemical and functional differences before and after the powdering process of green tea leaf, since powdered green tea may contribute to expanding the functionality because of the different ingesting style. In this study, we revealed that the powdering process with a ceramic mill and stirring in hot water increased the average extracted concentration of epigallocatechin gallate (EGCG) by more than three times compared with that in leaf tea using high-performance liquid chromatography (HPLC) and liquid chromatography-tandem mass Spectrometry (LC-MS/MS) analyses. Moreover, powdered green tea has a higher inhibition effect of reactive oxygen species (ROS) production in vitro compared with the same amount of leaf tea. Our data suggest that powdered green tea might have a different function from leaf tea due to the higher catechin contents and particles.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27077834

 

نتیجه گیری:

براساس مقاله‌های بالا می‌توان نتیجه گرفت که آنتی اکسیدان موجود در ماچا، حداقل 3 برابر آنتی اکسیدان موجود در سایر چای سبزهاست.