کاهش تری گلیسیرید اضافی
هنگامیکه قند و چربی وارد بدن میشوند به یک مادهی ضروری به نام تری گلیسیرید، سنتز میشوند. این فرایند سنتز در رودههای کوچک و کبد انجام میشود و تری گلیسیرید از طریق جریان خون به سایر بخشهای بدن منتقل خواهد شد. تری گلیسیرید، یک ماده بسیار مهم است زیرا انرژی مورد نیاز برای کمک به عملکردهای مختلف بدن را فراهم میکند. با اینحال، مشکل زمانی به وجود میآید که مقدار اضافیتری گلیسیرید در بدن وجود داشته باشد. تری گلیسیرید اضافه به چربی تبدیل خواهد شد و این مسئله میتواند منجر به چاقی شود.
ماچا میتواند با خطر تری گلیسیرید بیش از حد مقابله کند زیرا دارای مقدار زیادی پلی فنول است. پلی فنولها وظیفه دارند که یک آنزیم خاص را در بدن فعال کنند و این آنزیم، تری گلیسیرید اضافی را حل خواهد کرد. این بدان معناست که اگر بطور منظم ماچا بنوشید، مقدار چربی در بدن شما کاهش خواهد یافت.
افزایش متابولیسم
نتایج تحقیقی که در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا در سال ۲۰۰۵ انجام شده است نشان می دهد که چای ماچا به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی کاتچین EGCG، خواص ترموژنیک دارد و اکسایش چربی ها را بر اساس مکانیسمی جدای از مکانیسم چربی سوزی کافئین انجام می دهد. مصرف چای ماچا فرآیند ترموژنیک ( سوزاندن کالری ها) را در بدن را از ۱۰ % تا ۴۳% افزایش می دهد.
بهبود استقامت در طول ورزش
ورزش، یکی از مؤثرترین راهها برای کاهش وزن است. ورزش، نه تنهاکالری میسوزاند بلکه سطوح انرژی را افزایش میدهد و نقش مهمی در عضله سازی که متابولیسم شما را افزایش خواهد داد، ایفا میکند. پلی فنول کاتچین که در ماچا موجود است، سلولهای عضلانی و کبد شما را تحریک میکند تا از اسیدهای چرب بیشتری استفاده کنند. در نتیجه بدن شما با سرعت کمتری از کربوهیدارتها استفاده خواهد کرد. با باقی ماندن کربوهیدراتهای بیشتر در بدنتان، شما میتوانید برای مدت زمان طولای تری ورزش کنید و بدن شما، کالری بیشتری خواهد سوزاند.
میزان مصرف
در صورتي كه شما ميخواهيد با هدف كاهش وزن و چربي سوزي، ازماچا استفاده كنيد، بايد در كنار برنامه غذايي و ورزشي خود، جايگاه مناسبي را براي ماچا نيز در نظر بگيريد. پيشنهاد ما نوشيدن دو فنجان ماچا در روز (صبح و عصر) است، دقت كنيد كه ٢ ساعت قبل يا بعد از وعده هاي اصلي غذايي مصرف كنيد تا در جذب آهن موجود در غذا اخلال ايجاد نشود. مصرف بيشتر از اين هيچ مانعي ندارد، اما اگر فكر كنيد با مصرف بيشتر ميزان چربي بيشتري ميسوزانيد در اشتباهيد، چراکه بدن شما ميزان مواد مغذي مورد نياز را دريافت كرده و بقيه را دفع مي نمايد.
مقاله ISI 2018 در زمینه تاثیر ماچا بر افزایش متابولیسم بدن
نوشیدن چای سبز ماچا سرعت سوختن چربی ها را در زمان پیادهروی سریع در زنان افزایش می دهد.
چکیده
مطالعات نشان داده است که استفاده از اپی گالوکاتچین گالات و کافئین میزان سوختن چربی ها را در بدن در زمان ورزش افزایش می دهد. پودر چای سبز ماچا دارای انواع مختلفی ازکاتچین ها و کافئین می باشد و به عنوان یک نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. ما تاثیر نوشیدنی چای سبز ماچا بر عملکرد های متابولیکی، فیزیولوژیکی و شدتی در زمان راه رفتن سریع بررسی کردیم. 13 زن ( در محدوده سنی 8±27 سال و محدوده وزنیkg 7±65 و محدوده قدیcm 6 ±166) برای شرکت در این مطالعه اعلام آمادگی کردند.
میزان متابولیسم استراحت (1-MET) با استفاده از روش Douglas Bags اندازه گیری شد(1-MET: 3.4 ± 0.3 ml·kg-1·min-1). شرکت کننده ها برنامه پیادهروی افزایشی را برای بررسی ارتباط میان سرعت پیاده روی و میزان دریافت اکسیژن انجام دادند و سرعت پیاده روی آنها به نحوی تنظیم شد که بدن آن ها بین MET5 تاMET 6 گرما آزاد کند .
از شرکت کننده ها در روزهای 9 و 11 از چرخه قاعدگی(فاز فولیکولی) آزمایشات تصادفی به عمل آمد. شرکت کننده ها سه لیوان چای ماچا (هر کدام از نوشیدنی ها شامل نیم گرم ماچا با درجه کیفیت پریمیوم که از شرکت OMGTea واقع در برایتون انگلیس تهیه شده بود، می شد) مصرف کردند که یک روز قبل از پیادهروی و یک لیوان دو ساعت قبل از پیادهروی 30 دقیقه ای (که میزان گرمای آزاد شده از بدن شرکت کننده ها در حین پیاده روی بین MET5 تاMET 6 و سرعت پیاده روی 5.8 ± 0.4 km/hrبود) و در فاصله های زمانی 8-10 و 18-20 و 30-28 دقیقه ای پاسخ ها اندازه گیری شدند. ماچا هیچ گونه تاثیری بر پاسخ های فیزیولوژیکی و شدتی نداشت.
در این آزمایش مشخص شد که مصرف ماچا باعث کمتر شدن نسبت تبادل تنفسی (کنترل: 0.84 ± 0.04؛ ماچا: 0.82 ± 0.04; p < .01 ) و افزایش سوختن چربی ها در طول دوره 30 دقیقه ای پیادهروی سریع میشود (کنترل: 0.31 ± 0.10؛ ماچا: 0.35 ± 0.11 g/min; p < .01 ) . نوشیدن چای سبز ماچا می تواند سوختن چربی های ناشی از فعالیت های ورزشی را در زنان افزایش دهد.
Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2018 Jun 19:1-6. doi: 10.1123/ijsnem.2017-0237
Matcha Green Tea Drinks Enhance Fat Oxidation During Brisk Walking in Females
Willems MET, Şahin MA, Cook MD
Abstract
Intake of the catechin epigallocatechin gallate and caffeine has been shown to enhance exercise-induced fat oxidation. Matcha green tea powder contains catechins and caffeine and is consumed as a drink. We examined the effect of Matcha green tea drinks on metabolic, physiological, and perceived intensity responses during brisk walking. A total of 13 females (age: 27 ± 8 years, body mass: 65 ± 7 kg, height: 166 ± 6 cm) volunteered to participate in the study. Resting metabolic equivalent (1-MET) was measured using Douglas bags (1-MET: 3.4 ± 0.3 ml·kg-1·min-1). Participants completed an incremental walking protocol to establish the relationship between walking speed and oxygen uptake and individualize the walking speed at 5- or 6-MET. A randomized, crossover design was used with participants tested between Days 9 and 11 of the menstrual cycle (follicular phase). Participants consumed three drinks (each drink made with 0.5 g of Matcha premium grade; OMGTea Ltd., Brighton, UK) the day before and one drink 2 hr before the 30-min walk at 5- (n = 10) or 6-MET (walking speed: 5.8 ± 0.4 km/hr) with responses measured at 8-10, 18-20, and 28-30 min. Matcha had no effect on physiological and perceived intensity responses. Matcha resulted in lower respiratory exchange ratio (control: 0.84 ± 0.04; Matcha: 0.82 ± 0.04; p < .01) and enhanced fat oxidation during a 30-min brisk walk (control: 0.31 ± 0.10; Matcha: 0.35 ± 0.11 g/min; p < .01). Matcha green tea drinking can enhance exercise-induced fat oxidation in females.