ماچا: خبر عالی برای دیابتی ها
پزشکان و دانشمندان در طول سالیان متمادی استفاده از چای سبز را به دلیل فواید بیشمار آن برای سلامتی توصیه کرده اند و اخیرا دکتر” آز” مشهور پودر چای سبز ماچا را به عنوان مکمل رژیمی بسیار موثری توصیه کرده است. وجود میزان زیادی آنتی اکسیدان در چای سبز و به ویژه چای ماچا برای همه ی مردم شناخته شده است اما تحقیقات اخیر مستقیما به اثرات مثبت خاص ماچا بر روی دیابت نوع دو اشاره می کند.
دیابت نوع دو بیماری بسیار رایجی است که در این بیماری بدن نمی تواند هورمون انسولین را به اندازه کافی تولید کند تا به وسیله آن قند خون را تنظیم نماید. در طول زمان میزان بالای قند خون می تواند به اعضای بدن آسیب وارد نماید و باعث خسارت های جبران ناپذیری به سلول ها شود. بیماران دیابتی معمولا در تمام طول عمر بایستی از قرص های پایین آورنده ی قند خون استفاده نمایند و از رژیم های بدون شکر پیروی نمایند تا دچار مشکلات کلیوی نشوند و از کوری و نقص عضو جلوگیری کنند.
در مطالعه ای که اخیرا در موسسه پزشکی طبیعی در دانشگاه تویاما در ژاپن صورت گرفته است گروهی از دانشمندان دریافته اند که ماچا با پایین آوردن طبیعی قند خون، کلسترول، تری گلیسیرید و AGEs – که پروتئین هایی هستند که باعث سخت شدن رگ های خونی در زمانی که در معرض قند قرار می گیرند- اثر مثبتی در محافظت در برابر آسیب سیستم کلیوی دارد.
در مطالعه دیگری که توسط پروفسور تاکاکو یوکوزاوا در موسسه تحقیقات پزشکی چینی در دانشگاه تویاما صورت گرفته است مشخص شد که ماچا نسبت به چای سبز معمولی تاثیر بهتری در پایین آوردن قند خون دارد زیرا ترکیبات شیمیایی مفید موجود در چای ماچا با میزان بیشتری از فیببر همراه هستند. به طور خلاصه، چای سبز دم کرده و چای ماچا هر دو برای پایین آوردن قند خون مناسب هستند اما چون چای ماچا از برگ های ریز شده ی چای تشکیل شده است دارای میزان بیشتری از فیبرهای رژیمی می باشد که تاثیر ترکیبات شیمیایی مفید آن را افزایش می دهد..
هر دو تحقیق نشان می دهند که ماچا برای افرادی که از دیابت نوع دو رنج می برند خوب است و می تواند در نگه داشتن میزان قند خون در حد مجاز زمانی که به همراه رژیم سالم و نظارت پزشکی همراه باشد کمک نماید.
مطالعات زیادی در زمینه نوشیدن نوشیدن لاته های چای سبز انجام شده است و شواهد بدست آمده نشان می دهد که نوشیدن دو لیوان چای سبز یا بیشتر در طول روز، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.نتایج مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه پزشکی در سال 2008 منتشر شد نشان می داد که مصرف چای سبز می تواند سوختن چربی را در زمان فعالیت های متوسط یا سنگین بدنی افزایش دهد و حساسیت بدن به انسولین را افزایش دهد.
بنا به مطالعه ای که در مجله ی تغذیه و بیوشیمی پزشکی انجام شد ” مصرف چای سبز به دفعات می تواند میزان شاخص توده ی بدنی و کلسترول بد و تری گلیسیرید و گلوکز ناشتا را کاهش دهد . آن ها در این مطالعه دریافتند که کافئین و کاتچین های موجود در چای ماچا برای سلامتی مفید هستند و میزان دفعات استفاده از چای سبز با خطر ابتلا به دیابت نوع دو رابطه ی معکوس دارد.
چاقی و حساسیت به انسولین هر دو با دیابت نوع دو ارتباط دارند… چای ماچا می تواند به عنوان عامل پیشگیری کننده مهمی نقش ایفا نماید. کاتچین های موجود در چای سبز” باعث ارتقای عملکرد در زمان ورزش، افزایش سوخت و ساز و جلوگیری از چاقی” می شوند. ماچا به عنوان عاملی کمکی در مدیریت وزن و ورزش موثر است، میزان چربی های ذخیره شده را کاهش می دهد و حساسیت به انسولین را افزایش می دهد و به طورکلی به عنوان غذایی کامل و انتخاب طبیعی عالی برای جلوگیری از دیابت می توان آن را استفاده نمود.
همچنین به خاطر داشته باشید که چای ماچا ده برابر بیشتر از چای سبز معمولی خاصیت دارد بنابراین ماچا در جلوگیری از دیابت و درمان آن بسیار موثرتر است. ماچا یکی از غذاهایی است که بیشترین میزان آنتی اکسیدان را دارد که این امر دلیل عمده ی جلوگیری ماچا از دیابت نوع دو می باشد و همچنین دلیلی برای نوشیدن روزانه چای سبز است.
مقالات ISI در زمینه آنتی اکسیدان موجود در ماچا
ماچا، یک چای سبز پودر شده، بهبود آسیبهای کلیوی و کبدی را در موش هایی که به دیابت نوع دو مبتلا بودند را سرعت می بخشد.
چکیده
ماچا گونهای از چای سبز است که به وسیله آسیاب کردن در یک آسیاب سنگی بدست می آید و در مراسمات سنتی چای و در غذاهای ژاپنی به طور گسترده استفاده می شود. ماچا از نظر برخی عناصر غذایی و همچنین اپی گالوکاتچین 3 گالات از چایهای سبز دیگر غنیتر است. در مطالعه پیشین ما مشخص شد که اپی گالوکاتچین گالات موش ها را از آسیب های کلیوی ناشی از نفروپاتی دیابتی محافظت می کند. در این مطالعه، ما اثرات جلوگیری کننده ماچا (با استفاده از مقدار های50، 100 و یا 200 میلی گرم/ کیلوگرم/ روز) در پیشرفت آسیبهای کبدی و کلیوی در دیابت نوع دو را در موشها بررسی کردیم. موش های OLETF به مدت 16 هفته از ماچا استفاده میکردند و ما پارامترهای بیوشیمیایی را در سرم، کبد، کلیه ها و و سطح فرآورده های عمده محصولاتانتهایی متابولیسم پیشرفته گلوکز (AGEs), N(6)-(carboxylmethyl)lysine (CML) and N(6)-(carboxylethyl)lysine (CEL)،گیرنده هایی برای AGE (RAGE) و پروتئین های پیوند دهنده ی عنصر تنظیم کننده ی استرول (SREBPs)-1 and -2 به وسیله ماچا را تعیین کردیم. سطوح کلی پروتئین سرم به وسیله ماچا بسیار افزایش یافتند در حالی که میزان آلبومین سرم و پروتئین گلیکوزیله شده، گلوکز کلیوی و سطح تری گلسیرید به میزان کم تغییر یافتند یا اصلا تغییر نیافته بودند. اگرچه درمان با ماچا میزان گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول کل در سرم و کبد، سطح AGEکلیوی و میزان مواد فعال تیوباربیتوریک اسید را تا حد زیادی پایین آورد. به علاوه استفاده از چای ماچا میزان CML کلیوی ، CELT و RAGE را کاهش داد و میزان SREBP-2 expression کبدی را افزایش داد ولی SREBP-1 را تغییری نداد. این نتایج نشان می دهد که ماچا بدن را از آسیب های کبدی و کلیوی با جلوگیری از انباشت AGE ، کاهش گلوکز کبدی، تری گلیسیرید و میزان کلسترول کل و با استفاده از فعالیت آنتی اکسیدانی خود محافظت می کند.
J Med Food. 2009 Aug;12(4):714-21. doi: 10.1089/jmf.2008.1282
Matcha, a powdered green tea, ameliorates the progression of renal and hepatic damage in type 2 diabetic OLETF rats
Yamabe N, Kang KS, Hur JM, Yokozawa T
Abstract
Matcha, a powdered green tea produced by grinding with a stone mill, has been popularly used in the traditional tea ceremony and foods in Japan. Matcha is well known to be richer in some nutritional elements and epigallocatechin 3-O-gallate than other green teas. In our previous study, epigallocatechin 3-O-gallate exhibited protective effects against renal damage in a rat model of diabetic nephropathy. In the present study, we investigated the preventive effects of Matcha (50, 100, or 200 mg/kg/day) on the progression of hepatic and renal damage in type 2 diabetic Otsuka Long-Evans Tokushima Fatty (OLETF) rats. OLETF rats were orally administered Matcha for 16 weeks, and we assessed biochemical parameters in the serum, liver, and kidney and expression levels of major products of advanced glycation end products (AGEs), N(6)-(carboxylmethyl)lysine (CML) and N(6)-(carboxylethyl)lysine (CEL), receptor for AGE (RAGE), and sterol regulatory element binding proteins (SREBPs)-1 and -2. Serum total protein levels were significantly increased by Matcha administration, whereas the serum albumin and glycosylated protein levels as well as the renal glucose and triglyceride levels were only slightly or not at all affected. However, Matcha treatment significantly lowered the glucose, triglyceride, and total cholesterol levels in the serum and liver, renal AGE levels, and the serum thiobarbituric acid-reactive substances levels. In addition, Matcha supplementation resulted in decreases in the renal CML, CEL, and RAGE expressions as well as an increase in hepatic SREBP-2 expression, but not that of SREBP-1. These results suggest that Matcha protects against hepatic and renal damage through the suppression of renal AGE accumulation, by decreases in hepatic glucose, triglyceride, and total cholesterol levels, and by its antioxidant activities
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19735169
چای سبز و کنترل دیابت
نوشته شده توسط آنا شفر
بازبینی پزشکی توسط پگی پلچر،MS،RD،LD،CDE در تاریخ 29 فوریه 2016
چای سبز و دیابت
براساس آمارهای انجمن دیابت آمریکا تقریبا ده درصد مردم در ایالات متحده دیابت دارند.
زمانی که شما دیابت دارید تمام زندگیتان را صرف نگه داشتن قند خون در حد نرمال می کنید تا سالم بمانید و در حالی که بسیاری از مردم بایستی از دارو و تزریق انسولین به طور روزمره استفاده نمایند شواهدی وجود دارد که نوشیدن چای سبز می تواند در مدیریت دیابت موثر باشد.
برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف چای سبز به طور بالقوه روشی برای کنترل دیابت است و حتی حساسیت در برابر انسولین را نیز افزایش می دهد. اگرچه مکانیسم عمل آن کاملا روشن نیست اما عقیده بر این است که کاتچین موجود در چای سبز-که همچنین مسئول خواص ضد سرطانی و فواید این چای برای سلامتی قلبی نیز هست- دلیل اصلی این اثر است.
دیابت چگونه عمل می کند؟
زمانی که شما غذا و کربوهیدرات مصرف می کنید این مواد به شکر تبدیل می شوند. در مقابل پانکراس انسولین آزاد می کند که به سلول ها در جذب گلوکزی که به عنوان سوخت استفاده می شود کمک می کند. زمانی که شما دیابت دارید این فرآیند با مشکل روبه رو می شود. افرادی که دارای دیابت نوع دو هستند سلول هایی دارند که نسبت به انسولین واکنشی نشان نمی دهند که به این سلول ها، سلول های مقاوم در برابر انسولین می گویند. این موضوع و این حقیقت که پانکراس اغلب از تولید میزان کافی از انسولین باز می ماند کنترل قند خون آن ها را مشکل می کند.
دیابت نوع یک بیماری خود ایمنی است؛ سلول های پانکراس که انسولین تولید می کنند مورد حمله قرار می گیرند و به وسیله ی سیستم ایمنی کشته می شوند و دیگر انسولین تولید نمی کنند
بیشتر تحقیقات که در زمینه اثرات چای سبز بر روی دیابت صورت گرفته است بر روی دیابت نوع دوتمرکز دارند زیرا دیابت نوع دو رایج تر است و بین 90 تا 95 درصد از مردم در ایالات متحده به این نوع از دیابت مبتلا هستند.
چای سبز و جلوگیری از دیابت
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که چای سبز می تواند از خطر پیشرفت دیابت بکاهد. بنابر تحقیقی که در ژاپن صورت گرفته است مردمی که روزانه شش فنجان یا بیشتر از چای سبز را مصرف می کنند 33 درصد نسبت به کسانی که یک بار در هفته چای سبز مصرف می کنند احتمال ابتلای کمتری به دیابت نوع دو دارند.
مطالعه دیگر نشان داد که مردمی که به طور پیوسته به مدت ده سال چای سبز می نوشند دارای دور کمر باریک تر بودند و میزان چربی آن ها نیز کمتر بود و این امر نشان می داد که چای می تواند در کاهش خطر چاقی مفرط نقش مهمی ایفا کند.
چای سبز و مدیریت دیابت
اما فواید چای سبز فقط در پیشگیری از دیابت محدود نمی شوند. برای افرادی که از قبل دیابت آن ها تشخیص داده شده است چای سبز ممکن است به کنترل میزان قند خون کمک نماید.
بنابر تحقیقات انجام شده، استفاده از چای سبز به کاهش میزان گلوکز ناشتا و سطح A1C کمک می کند و همچنین میزان انسولین ناشتا را کاهش می دهد که این میزان شاخصی از سلامت افرادی دیابتی است. در حالی که تمامی مطالعات این نتایج مثبت را نشان نمی دهند چای سبز نشان داده که به طرق دیگری نیز برای سلامتی سودمند است.
کالج پسیفیک که در زمینه طب شرقی فعالیت می کند تحقیقاتی انجام داده است که نشان می دهد فعالیت آنتی اکسیدان های پلی فنولی و پلی ساکاریدی دلیل اصلی این فواید هستند. این آنتی اکسیدان ها دارای اثرات ضد سرطانی، کاهش دهنده ی کلسترول و تنظیم کننده ی فشار خون هستند.
استفاده حداکثری از فواید چای سبز
اگر شما دیابت دارید و می خواهید از فواید چای سبز بهره مند شوید از استفاده از افزودنی هایی که میزان گلوکز خون را تغییر می دهند به همراه چای سبز خودداری کنید. استفاده از چای سبز به تنهایی به جای رقیق کردن آن با شیر یا استفاده از شکر برای شیرین کردن آن بهترین کار است.
استفاده از چای های کیسه ای خوب است. ماچا یک چای سبز پودر شده است که به طور سنتی در مراسمات تشریفاتی چای چینی مورد استفاده قرار می گرفته است.این چای را می توان به سادگی با یک کاسه کوچک و یک همزن بامبو آماده اگرچه از یک قاشق یا همزن سیمی نیز می توان برای آماده کردن این چای استفاده کرد. به دلیل این که چای تهیه شده از ماچا غلظت بیشتری نسبت به چای کیسه ای دارد شما با استفاده از این چای از فواید بیشتری بهره مند می شوید.
Green Tea and Diabetes Management
Medically reviewed by Peggy Pletcher, MS, RD, LD, CDE on February 29, 2016 — Written by Anna Schaefer
green tea and diabetes
Nearly 10 percent of people in the United States have diabetes, according to the American Diabetes Foundation.
When you have diabetes, life becomes all about regulating your blood sugar to stay healthy. And while many must turn to medication and insulin injections, there is evidence to suggest that drinking green tea could make diabetes management easier.
Several studies have pointed to green tea as a potentially effective method of controlling diabetes, and even improving insulin sensitivity. Just how it works isn’t completely clear, but it’s believed catechins within the tea — also responsible for its anticancer and heart health benefits — may be responsible.
How Diabetes Works
When you eat foods with carbohydrates, they are digested into sugar. In response, the pancreas releases insulin to help cells absorb glucose to be used as fuel. However, when you have diabetes, the process is hindered.
People with type 2 diabetes have cells that are desensitized to insulin, which is known as insulin resistance. This, and the fact that the pancreas often stops releasing enough insulin, makes their blood sugar levels difficult to control.
Type 1 diabetes is an autoimmune disease; the cells of the pancreas that produce insulin are attacked and killed by the body’s immune system, and simply do not produce insulin at all.
Most studies on the effects of green tea in people with diabetes have focused on type 2 diabetes, as it is more common, accounting for 90 to 95 percent of the diabetes seen in the United States.
Green Tea and Diabetes Prevention
There are indications that green tea can reduce the risk of developing diabetes. According to one study in Japan, people who drank six or more cups of green tea daily were 33 percent less likely to develop type 2 diabetes than people who drank just one cup per week.
Another study found that people who drank green tea consistently for a period of 10 years had smaller waist circumferences and lower body fat levels, showing that the tea may play a role in reducing obesity risk.
Green Tea and Diabetes Management
But tea’s benefits don’t stop at prevention. For people already diagnosed with diabetes, green tea may be able to help manage blood sugar levels.
According to a comprehensive review, green tea consumption is associated with decreased fasting glucose levels and A1C levels, as well as reduced fasting insulin levels, which are a measurement of diabetes health. While not all studies have shown these positive results, green tea has still been shown to be beneficial in other ways.
The Pacific College of Oriental Medicine suggests that the antioxidant activity of polyphenols and polysaccharides are to credit for these benefits. These same antioxidants are credited with anticancer, cholesterol lowering, and blood pressure management benefits.
Making the Most of Green Tea
If you have diabetes and want to reap the potential benefits of green tea, steer clear of additions that can cause blood glucose changes. It’s best to drink the mild-tasting tea plain, instead of diluting it with milk or sweetening it with sugar.
Teabags are just fine (loose leaf is best), but if you want to enjoy a fresher, green flavor, you can buy traditional matcha green tea online and in specialty shops. Matcha is a green tea powder, traditionally used in Chinese tea ceremonies. It is prepared with a small bowl and bamboo whisk, though a spoon or wire whisk can work in a pinch. Because the tea is more concentrated in a matcha powder, you may reap additional benefits over bagged green tea.
Reference
- Anderson, R., & Polansky, M. (2002, November). Tea enhances insulin activity. Journal of Agricultural Food Chemistry, 50(24), 7182-6
nlm.nih.gov/pubmed/12428980 - Green tea lowers the blood sugar level. (2014, August)
edu/news/blog/2014/08/01/green-tea-lowers-blood-sugar-level - Kim, H., & Kim, J. (2013, June). The effects of green tea on obesity and type 2 diabetes. Diabetes and Metabolism Journal, 37(3), 173-175
nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3689013/ - Lin, J. K., Liang, Y. C., & Lin-Shiau, S. Y. (1999, September). Cancer chemoprevention by tea polyphenols through mitotic signal transduction blockade. Biochemical Pharmacology, 58(6), 911-915
nlm.nih.gov/pubmed/10509743 - Liu, K., Zhou, R., Wang, B., Chen, K., Shi, L., Zhu, J. D., & Mi, M. T. (2013, August). Effect of green tea on glucose control and insulin sensitivity: a meta-analysis of 17 randomized controlled trials. American Journal of Clinical Nutrition, 98(2), 340-8
nlm.nih.gov/pubmed/23803878 - Nagao, T., Komine, Y., Soga, S., Meguro, S., Hase, T., Tanaka, Y., & Tokimitsu, I. (2005, January). Ingestion of a tea rich in catechins leads to a reduction in body fat and malondialdehyde-modified LDL in men. American Journal of Clinical Nutrition, 81(1), 122-129
nlm.nih.gov/pubmed/15640470 - Park, J., Bae, J., Im, S., & Song, D. (2014, March). Green tea and type 2 diabetes. Integrative Medicine Research, 3(1), 4-10. Retrieved form
com/science/article/pii/S221342201300098X - Statistics about diabetes. (2014, June)
org/diabetes-basics/statistics/ - Wu, C. H., Lu, F. H., Chang, C. S., Chang, T. C., Wang, R. H., & Chang, C. J. (2003, September). Relationship among habitual tea consumption, percent body fat, and body fat distribution. Obesity Research, 11(9), 1088-1095
nlm.nih.gov/pubmed/12972679/ - Yang, C., Prabhu, S., & Landau, J. (2001). Prevention of carcinogenesis by tea polyphenols. Drug Metabolism Reviews, 33(3-4), 237-53
nlm.nih.gov/pubmed/11768768