پزشکی, ماچا

بررسی کامل ماچا توسط دکتر آز (برترین متخصص تغذیه و دکتری طب طبیعی)

نظر دکتر آز در مورد ماچا

 

آیا کنجکاو هستید که بدانید در آینده چه نوشیدنی در جهان فراگیر می شود؟ دیگر نیازی به جست و جو نیست. این نوشیدنی چای سبز ماچا است و فوایدش برای سلامتی بسیار شگفت انگیز است.

همان گونه که متخصصان تغذیه و متخصصان علم پزشکی و حتی افرادی مشهوری که به علم تغذیه علاقه مند هستند بیان کرده اند ماچا مانند چای سبز معمولی که شما ممکن است تا به حال مصرف کرده اید، نیست.  این چای سبز با درجه عالی کیفیت که به خوبی پودر شده است و میزان ترکیبات آن نیز بیشتر است برای صدها سال در مراسمات سنتی چای ژاپنی مورد استفاده قرار می گرفته است.

ماچه به دلیل اثرات ضد چربی و مقابله کننده با سرطانی که دارد نسبت به چای های دیگر بسیار برتر است. مطالعات بی شمار نشان داده اند که ترکیبات شیمیایی طبیعی که در ماچا وجود دارند با از بین بردن سلول های سرطانی و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی، از سرطان جلوگیری می کند.  همچنین ماچا سرشار از آنتی اکسیدان ها ست رادیکال های آزاد را از بین می برد و به سیستم سم زدایی طبیعی بدن شما کمک می کند. آیا انتظاری دیگری دارید که این چای برآورده نکرده باشد؟ (1)

همه ما می دانیم که فواید چای سبز شگفت انگیز هستند اما زمانی که شما چای ماچا را مصرف می کنید تمامی فواید چای سبز را در بالاترین میزان  آن دریافت می کنید. فواید بیشمار چای ماچا را در ترکیبات پلی فنولی موجود در این چای که به کاتچین معروف هستند بایستی جست و جو کرد که این ترکیبات به طور معمول در غذاهای کاملی مانند چای سبز، کاکائو و سیب می توان یافت. به دلیل این که میزان کاتچین های موجود در این چای از تمامی مواد غذایی دیگر بیشتر است این چای فواید باور نکردنی برای افرادی که به طور منظم آن را می نوشند فراهم می کند. این امر مخصوصا در مورد چای ماچا که گونه ای از چای سبز است صادق است.

8 فایده چای سبز ماچا

 

1.این چای می تواند از سرطان جلوگیری می کند

تحقیقات نشان می دهد که مصرف چای سبز می تواند خطر سرطان را کاهش دهد. از جمله سرطان هایی که تحقیقات علمی نشان داده اند که مصرف چای سبز خطر ابتلا به آن ها را کاهش می دهد شامل موارد زیر می باشد:

سرطان مثانه: تحقیقاتی که بر روی 882 نفر انجام گرفته است نشان می دهد که خطر سرطان مثانه در کسانی که چای ماچا را مصرف کرده اند بسیار کمتر است. (2)

سرطان سینه: در یک تحقیق مشخص شده است زنانی که چای سبز نوشیده اند میزان ابتلای آن ها به سرطان سینه 22 درصد کاهش می یابد. همچنین میزان ابتلای آن ها به سرطان سینه نسبت به کسانی که چای سیاه مصرف کرده اند پایین تر است. (3)

سرطان روده: در تحقیقی که بر روی 69710 زن چینی که در سنین بین 40 تا 70 سال قرار داشتند انجام شد مشخص شد کسانی که چای سبز می نوشند 57 درصد خطر ابتلای آن ها به سرطان روده بزرگ کمتر است. همچنین رابطه معکوسی بین نوشیدن چای سبز و سرطان روده کوچک مشاهده شد. (4)

سرطان پروستات: در تحقیقی که بر روی مردان ژاپنی انجام شد مشخص گردید که کسانی که در روز چهار یا پنج مرتبه چای سبز می نوشند 48 درصد میزان ابتلای آن ها به سرطان پروستات کمتر است. (5)

بنا بر تحقیقاتی که موسسه ملی سرطان (NCI) انجام داد مشخص گردید که کاتچین های موجود در چای سبز (EGCG،EGC،ECG و EC ) چنان قوی هستند که ممکن است از سرطان جلوگیری نمایند و بنابراین ماچا یکی از بهترین گزینه های طبیعی برای درمان انواع سرطان است. (6) در حالی که نوشیدن روزانه چای سبز می تواند خطر ابتلای شما را به بیماری ها بسیار کاهش دهد . موسسه ملی سرطان (NCI) در این باره بیا ن می دارد:

1.مواد شیمیایی موجود در چای سبز مخصوصا EGCG و ECG دارای قابلیت دفع رادیکال های آزاد می باشند. همچنین این سلول ها می توانند با اثرات اکسایش سلولی که باعث خسارت به دی ان ای سلول ها می شود مقابله می کنند.

2.مطالعاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است نشان می دهد که پلی فنول های موجود در چای از توسعه سلول های سرطانی جلوگیری می کنند و باعث مرگ سلول های سرطانی نیز می شوند( سلول های سرطانی را از بین می برند).

3.کاتچین های موجود در چای سبز آنزیم های سم زدا را در بدن مانند گلوتاتیون اس ترانسفراز را فعال می کنند. این آنزیم های از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند.

4.اخیرا تحقیقات نشان داده که  کاتچین های موجود در چای سبز نه تنها مقاومت بدن را دربرابر آسیب های ناشی از پرتوهای فرابنفش افزایش می دهند بلکه می توانند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کنند.

این ویژگی ها بسیار شگفت آور است. این دلایل برای استفاده کردن از چای ماچا بسیار کافی است اما چای ماچا خواص بسیار بیشتری علاوه بر جلوگیری از سرطان دارد.

2.کمک به کاهش وزن

دلایلی بسیار خوبی وجود دارد که ماچا را جزء لیست 15 تایی بهترین  خوراکی های چربی سوز قرار می دهد. علم پزشکی نشان داده است زمانی که می خواهید سوخت و سازتان را افزایش دهید و وزنتان را کاهش دهید تنها معدودی از خوراکی ها از چای سبز ماچا مفیدتر هستند. در مطالعه ای که در ژورنال تغذیه پزشکی آمریکا انجام شده است اثرات نوشیدن یک لیوان از چای اولانگ را که دارای 690 میلی گرم کاتچین است با نوشیدن یک لیوان چای ماچا که شامل 22 میلی گرم کاتچین می باشد مقایسه کردند. دراین مطالعه 35 مرد ژاپنی سالم را به دو گروه با BMI و دور کمر یکسان تقسیم کردند.

محققان یکی از این دو گروه را ملزم به استفاده از 690 میلی گرم چای و گروه دیگر 22 را ملزم به استفاده از 22 میلی گرم چای به صورت روزانه کردند. پس از 12 هفته آن ها مشاهده کردند که میزان چربی، BMI،وزن، ناحیه دارای چربی زیر پوستی  و دور کمر در گروهی که 690 میلی گرم کاتچین مصرف می کردند به طور قابل توجهی از گروهی که 22 میلی گرم کاتچین استفاده می کردند کمتر بود. حتی در میزان ال دی ال نیز به دلیل کاهش میزان چربی تغییر قابل ملاحظه ای رخ داده بود. (7)

3.بهبود عملکرد ورزشکاران

از نتایج این مطالعه محققان به طور قاطع نتیجه گیری کردند که نوشیدن چای باعث می شود تا در ورزشکارانی که به انجام تمرینات سخت می پردازند سرعت ریکاوری افزایش یابد. همچنین میزان خسارت های ناشی از استرس اکسیداتیو نیتروزیو را می توان با این روش کاهش داد. استرس اکسیداتیو نیتروزیو تنها یک عبارت پیچیده برای عدم تعادل در رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها می باشد.و این عدم تعادل در نهایت می تواند سلول ها را تخریب نماید و از اصلاح آن ها جلوگیری نماید و باعث بیماری شود.

مطالعه ای که توسط انجمن دارو و سم شناسی پزشکی در مورد اثر بالقوه ای جی سی جی بر روی موش هایی که دارای سندرم خستگی مزمن بودند و مجبور شده بودند تا هر روز به مدت 6 دقیقه در طول 15 روز شنا کنند نشان داد که پس از این دوره حالت استرس اکسیداتیو نیتروزیو و میزان فاکتور آلفای نکروزیز افزایش می یابد که نشان دهنده مرگ سلول هاست. با استفاده پیوسته از ای جی سی جی محققان دریافتند که میزان این عوامل هر دو کاهش یافت. (8)

4.بهترین منبع غذایی برای کاتچین های مقابله کننده با بیماری ها

طبق تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام گرفته است چای سبز بهترین منبع غذایی برای گروهی از آنتی اکسیدان هاست که به عنوان کاتچین شناخته می شوند. تحقیقات نشان می دهد که کاتچین ها در مقابله با اثرات اکسیداتیو از ویتامین سی و ویتامین ای قوی تر عمل می کنند. همچنین این ترکیب دارای قابلیت های دیگری در مقابله با بیماری ها نیز می باشد. (9)

تنها در حدود یک دهه پیش محققان دریافتند که نوعی از چای نسبت به سایر انواع چای سودمندتر است. محققان دانشگاه کلرادو اسپرینگ مقایسه ای را بین چای ماچا و دیگر انواع رایج چای را با استفاده از فرآیند جداسازی مخلوط ها به اجزای سازنده شان  با استفاده از محیط های مختلف انجام دادند تا این فرضیه را که ماچا نسبت به دیگر انواع چای سبز کاتچین بیشتری دارد را بررسی کنند.

نتایج این تحقیق که در ژورنال کروماتوگرافی منتشر شده بسیار جالب است. غلظت ای جی سی جی که در چای ماچا وجود دارد 137 برابر بیشتر از میزان ای جی سی جی موجود در نوعی از چای سبز چینی بود و حداقل سه برابر بیشتر از بیشترین مقداری که برای چای های سبز دیگر ثبت شده است می باشد. (10)

5.میزان بالای ال تیانین برای ایجاد آرامش

ماچا به دلیل این که همزمان دارای ترکیبات ال تیانین و کافئین می باشد حالت آرامش و هوشیاری را همزمان در فرد القا می کند. ال تیانین نوعی از آمینو اسید است که تقریبا به طور منحصر به فرد در چایی یافت می شود که از گیاه کاملیا سیننسیس بدست می آید. با نوشیدن چای ماچا شما می توانید میزان ال تیانین و سطح امواج آلفا را در بدنتان افزایش دهید که این امر باعث میشود تا همزمان حالت آرامش و هوشیاری را تجربه کنید. همچنین ال تیانین برای بیمارانی که از خجالت رنج می برند نیز مفید است زیرا میزان ترکیبات دوپامین و GABA را در مغز آن ها افزایش می دهد. (11)

ماچا نسبت به چای سبز معمولی تا 5 برابر میزان ال تیانین بیشتری دارد( 20 میلی گرم در برابر 4 میلی گرم). قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید میزان ال تیانین را کاهش می دهد در حالی که قرار گرفتن در سایه میزان ال تیانین را افزایش می دهد بنابراین تکنیک های که کشاورزان استفاده می کنند تا ماچا در سایه قرار بگیرد میزان ال تیانین را افزایش می دهد. (12)

6.خطر بیماری های قلبی و فشار خون بالا را کاهش می دهد

بنابر تحقیقاتی که اخیرا دانشگاه هاروارد انجام داده است چای سبز ممکن است میزان کلسترول ال دی ال و تری گلیسیرید را کاهش دهد و در نتیجه خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهد.

در یک مطالعه که بر روی 40530 فرد ژاپنی که روزانه بیشتر از 5 فنجان چای مصرف می کردند مشخص گردید که میزان خطر ناشی از حمله قلبی و سکته 26 درصد و میزان خطرمرگ ناشی از دیگر موارد 16 درصد در این افراد کمتر از افرادی است که کمتر از یک فنجان چای در طول روز می نوشند. در مطالعه ای دیگر مشخص شد مردمی که بیشترین میزان چای را می نوشند به میزان 28 درصد خطر بیماری گرفتگی عروق قلبی در آن ها نسبت به کسانی که چای سبز نمی نوشند کمتر است و چای سیاه هیچ اثری بر روی خطر حمله نداشت. (13)

آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز می تواند از اکسایش کلسترول بد (ال دی ال) جلوگیری نماید و میزان کلسترول خوب (اچ دی ال) را افزایش دهد و عملکرد عروق قلبی را بهبود ببخشد. تحقیقی که اخیرا چینی ها انجام دادند نشان داد که میزان فشار خون در کسانی که به طور منظم از چای اولانگ یا چای سبز استفاده می کردند 46 تا 65 درصد نسبت به کسانی که چای مصرف نمی کنند کمتر است. (14)

7.خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد

دیابت نوع دو حالتی مزمن است که عملکرد بدن را در فرآوری قند خون و گلوکز تحت تاثیر قرار می دهد.با تغییر در سبک زندگی می توان تاثیرات دیابت نوع دو در بدن را معکوس کرد. استفاده از چای ماچای یکی از راههایی است که یک فرد می تواند برای جلوگیری از عوارض دیابت از آن استفاده کند.

مطالعه ای که در سالنامه طب داخلی منتشر شده است اثرات قهوه و چای سبز بر روی بزرگسالان ژاپنی در 25 شهر بررسی شده است.در این تحقیق به طور خاص در مورد اثرات استفاده از قهوه، چای سبز، چای اولانگ و چای سیاه و ارتباط آن با دیابت پرداخته شده است .این مطالعه نشان داد که مصرف چای و قهوه تاثیر معکوسی بر روی میزان خطر ابتلا به دیابت پس از در نظر گرفتن سن،جنسیت، شاخص وزنی و دیگر فاکتورهای خطر دارد. (15)

مطالعه دیگری که در مجله آمریکایی پزشکی تغذیه انجام گرفته است اثرات چای سبز و عصاره چای سبز را بر کنترل میزان گلوکز و حساسیت در برابر انسولین را ارزیابی کرده است. محققان دریافتند که مصرف چای سبز میزان گلوکز ناشتا و غلظت A1c را کاهش می دهد. همچنین استفاده از چای سبز میزان انسولین ناشتا را به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. (16)

8.سم زدایی از بدن

رنگ سبز چای ماچا به دلیل میزان بالای کلروفیل موجود در آن است. کلروفیل نوعی از رنگ دانه در گیاه است که در فرآیند فتوسنتز مسئول جذب نور می باشد و تولید انرژی می نماید. این واقعیت که چای ماچا در سایه رشد می کند باعث می شود تا در مقایسه با چای های دیگر میزان بیشتری کلروفیل داشته باشد.

کلروفیل نه تنها به ماچا رنگ سبز زیبایی می بخشد بلکه یک سم زدای بسیار موثر است که می تواند در از بین بردن مواد سمی ناخواسته، مواد شیمیایی و فلزات سنگین از بدن شما کمک نماید. کلروفیل ظرفیت خون برای اکسیژن رسانی و سایر مواد مغذی به سلول های بدن را افزایش می دهد و به بدن کمک می کند تا در سطح سلولی خودش را تمیز و احیاء نماید. مصرف روزانه یک فنجان از چای ماچا راهی ساده برای سم زدایی دائمی از بدن شما می باشد.

تاریخچه چای سبز ماچا و واقعیت های جالب در مورد آن

چای ماچا چیست؟ چای ماچا نسبت به چای سبز معمولی دارای مواد غذایی بیشتری است. این چای از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس درست شده است، گیاهی همیشه سبز از خانواده Theaceae . همه چای ها از این گیاه به دست می آیند اما تفاوت در رنگ و مزه این چای ها به دلیل تفاوت در نحوه فرآوری آن هاست. برخلاف چای سیاه که از تخمیر به دست می آید چای سبز با فرآیند هایی غیر از تخمیر به دست می آید.

گیاه چای که به طور خاص برای درست کردن ماچا رشد داده می شوند و استفاده می شوند به طور معمول به مدت دو هفته در سایه قرار می گیرند تا میزان کلروفیل آن ها قبل از این که برگ های چای جمع آوری شوند افزایش یابد. پس از برداشت برگ های چای بخار دهی می شوند خشک می شوند و سپس به ذرات بسیار ریزی پودر می شوند که ما آن را به عنوان ماچا می شناسیم. برگ های چای سبز در مدت زمان کمتری نسبت به برگ های چای سیاه قبل از فرآوری خشک می شوند بنابراین رنگ سبز خود را حفظ می کنند. پودر ماچا بسیار ریز و سبز است.

زمانی که شما چای سبز سنتی را می نوشید برگ ها در آب داغ خیس می شوند و سپس برگ ها دور ریخته می شوند. با نوشیدن چای ماچا شما برگ های واقعی چای را می نوشید که کاملا پودر شده اند. این واقعیت که ماچا از چای با کیفیت بالا درست شده است و کل برگ در واقع نوشیده می شود باعث می شود تا این چای منبع غنی تری از مواد غذایی نسبت به چای سبز خیس شده باشد.

چای ماچا چه طعمی دارد؟ مسلما طعم قوی و مجزایی دارد. برخی از مردم طعم آن را مانند اسفناج یا برگ های گیاه گندم می دانند. با استفاده از ماچا شما تمامی فواید ناشی از چای سبز را در ابعاد بزرگتری دریافت می کنید و طعم آن دقیقا مانند چای سبزی است که بر روی آتش قرار گرفته باشد.

چای سبز دارای پلی فنول ها می باشد که این پلی فنول ها شامل فلاونول ها، فلاوندیول ها و فنولیک اسید می باشند. بیشتر پلی فنول ها شامل فلاونول ها می باشند که به طور معمول به عنوان کاتچین ها شناخته می شوند. به طور کلی چهار نوع کاتچین در چای سبز یافت می شوند که شامل اپی کاتچین، اپی گالوکاتچین، اپی کاتچین-3- گالات و ای جی سی جی می باشند. (17)

ماچا سرشار از آنتی اکسیدان ها، آمینو اسید ها کلروفیل و همچنین انواع ویتامین ها و مواد غذایی مفید است. بسته به تنوع و نحوه آماده سازی چای خیسانده شده، شما به طور معمول 10 تا 20 درصد از مواد غذایی موجود در چای را مصرف  می کنید. اگرچه، زمانی که شما چای ماچا را می نوشید 100 مواد غذایی چای را دریافت می کنید.

چای سبز ماچا همچنین دارای بیشترین مقدار آنتی اکسیدان ها در مقایسه با تمامی میوه ها و سبزی هایی است که تا به حال شناخته شده اند.آزمایش ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC) مجموعه ای از آزمایش های کنترل شده است که توسط موسسه ملی سلامت و دانشگاه Tuft صورت گرفته است که میزان آنتی اکسیدان غذا ها و نوشیدنی ها را نشان می دهد. در حالی که اطلاعات ORAC پایگاه داده NIH هم اکنون در دسترس نیست شما باز هم می توانید به مقادیر ORAC در سایت superfoodly دسترسی داشته باشید. ماچا دارای 1384 واحد ORAC در هر گرم می باشد.

 

در اینجا تعدادی از حقایق تاریخی جالب در مورد چای سبز ماچا را بیان می کنیم:

  • تمام چای های سیاه و سبز از یک نوع گیاه به دست می آیند – کاملیا سیننسیس – که در ابتدا در تپه های کم ارتفاع و مرطوب در جنوب غربی چین کشف شد.
  • فرآیند خاص رشد، برداشت و فرآوری چای ماچای ژاپنی را از سایر چای های سبز متمایز می سازد.
  • ماچا نوعی چای سبز پودر شده است و در واقع کلمه ماچا به معنی چای پودر شده می باشد.
  • برخی عقیده دارند که چای سبز پودر شده در سال 1191 توسط یک راهب بودایی در چین به تولید رسید.
  • در قرن شانزدهم پودر چای سبز ماچا به عنوان بهترین چای برای مراسم تشریفاتی (چادو یا چانویو) شناخته می شد که این مراسم بسیار خاص است و در طی آن سادگی، آرامش و احترام متقابل را می توان تجربه کرد.
  • به طور سنتی چای ماچا به جای این که در یک لیوان نوشیده شود در یک کاسه نوشیده می شود .
  • آماده کردن چای ماچا ژاپنی فرآیند پیچیده است و برای 800 سال بخشی از فرهنگ ژاپنی بوده است.
  • برخلاف چای سبز ژاپنی گیاه چای مورد استفاده برای درست کردن ماچای ژاپنی قبل از این که برداشت شوند با پارچه هایی پوشانده می شود تا رنگ و طعم آن ها تقویت شود.
  • درست کردن چای ماچا فرآیند بسیار سختی دارد و برداشت ماچا تنها یک بار در سال ممکن است.
  • نوشیدن چای ماچا به عنوان گونه ای از مدیتیشن به حساب می رود.
  • در طب چینی سنتی و طب هندی، پزشکان از چای ماچا به عنوان یک محرک، دفع کننده مایعات از بدن ( برای خلاص شدن از مایعات اضافی در بدن) ، داروی انعقاد کننده ( تا از خون ریزی ها جلوگیری نماید و به خوب شدن زخم ها کمک نماید) و دارویی برای تقویت عملکرد قلب استفاده می کردند.
  • ماچای چینی به طور معمول در سایه رشد نمی کند و به آن گرما داده می شود تا از خراب شدن آن جلوگیری به عمل آید. در نتیجه ماچای چینی به اندازه ماچای ژاپنی کف نمی کند و میزان ذرات درشت در آن بیشتر است.
  • ماچا در مجاورت با اکسیژن بسیار زود خاصیت خود را از دست می دهد. ماچای اکسیده شده بویی مانند علف دارد و رنگ آن مانند سبز مایل به قهوه ای است.
  • امروزه از ماچا معمولا در کافی شاپ ها برای درست کردن لاته ماچا استفاده می شود.
  • همچنین از این چای به عنوان یک طعم دهنده در غذاهایی مانند موچی، رشته فرنگی و بستنی ماچا استفاده می شود.
  • در نوشیدنی کویچا ( ماچای غلیظ) دو برابر ماچای معمولی پودر ماچا اضافه شده است بنابراین میزان کافئین آن نیز دو برابر است.

اثرات جانبی و خطرات استفاده از چای ماچا

میزان کافئین موجود در چای ماچا بیشتر از سایر چای های سبز است زیرا با نوشیدن ماچا شما تمام برگ را مصرف می کنید. شما ممکن است سه برابر نسبت به یک فنجان چای دم کرده کافئین بیشتر دریافت نمایید اما ماچا در هر فنجان به میزان 70 میلی گرم کافئین دارد که میزان کافئین آن نسبت به یک فنجان معمولی قهوه دو سوم است. (18)

اگر شما از کافئین خوشتان نمی آید استفاده از چای سبز ماچا گزینه مناسبی نیست. اگرچه ، کافئین موجود در چای ماچا به دلیل وجود مواد آرامش بخشی مانند آمینو اسید ال تیانین اثر متعادل کننده و بهتری نسبت به کافئین موجود در قهوه دارد. بهتر است تا شش ساعت مانده به وقت خواب از مصرف این چای خودداری کنید تا در خوابیدن به مشکل برنخورید و همچنین در مصرف این نوشیدنی زیاده روی نکنید زیرا مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار باعث می شود تا به اوردوز کافئین مبتلا شوید.

نوشیدن ماچا با معده خالی توصیه نمی شود زیرا باعث می شود تا به معده درد یا حالت تهوع مبتلا شوید. بهتر است این نوشیدنی را پس از غذا میل کنید مخصوصا اگر شما رفلاکس اسید معده یا زخم معده دارید.

اگر مبتلا به کم خونی هستید بایستی به این نکته توجه داشته باشید که مصرف جای سبز باعث می شود تا جذب آهن از طریق غذا کاهش یابد.

متاسفانه ممکن است برخی از انواع ماچا دارای ناخالصی سرب باشند و خریدن محصولات ارگانیک همیشه به معنی پودر ماچای بدون سرب نیست. درخت چای می تواند از خاک سرب را جذب نماید و چایی که در چین رشد می کند همواره مشکوک به داشتن سرب بوده است. زمانی که شما یک چای سبز را به روش سنتی درست می کنید در حدود 90 درصد از سرب در برگ ها باقی می ماند و برگ ها نیز مورد استفاده قرار نمی گیرند. چون در هنگام نوشیدن چای ماچا شما از کل برگ استفاده می کنید معمولا در نهایت میزان بیشتری سرب جذب بدن شما می شود. تخمین زده می شود که یک فنجان چای ماچا ممکن است 30 برابر نسبت به یک فنجان چای سبز معمولی سرب بیشتری داشته باشد. به همین دلیل بهتر است که بیشتر از دو فنجان ماچا را در روز مصرف نکنید. (19) خریدن ماچای ژاپنی به جای ماچای چینی می تواند به کاهش خطر ابتلا به مسمومیت سرب کمک نماید.

ماچا گزینه مناسبی برای بچه ها نیست زیرا ممکن است مقدار کمی سرب و همچنین مقدار قابل توجهی کافئین داشته باشد. اگر شما باردار هستید یا به کودکی شیر می دهید بهتر است از چای ماچا استفاده نکنید. (20)

چای سبز ممکن است با برخی از دارو ها تداخل ایجاد نماید بنابراین اگر دارو مصرف می کنید یا هرگونه مشکل پزشکی دیگری دارید قبل از این که چای ماچا را مصرف نمایید با پزشکتان مشورت نمایید.

نتیجه گیری در مورد استفاده از چای ماچا

ماچا نسبت به تمام مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان میزان کاتچین بیشتری دارد. در نتیجه نوشیدن چای ماچا به طور منظم می تواند به افزایش عملکرد شما کمک نماید،چربی سوزی را سرعت بخشد و سلول های شما را قوی تر نماید و حتی می تواند بخشی از برنامه درمانی سرطان باشد.

بنابراین اگر شما می خواهید اثر چای را در زندگی روزمره تان افزایش دهید به دنبال چیز دیگری جز دم کردن و لذت بردن از یک فنجان خوب و داغ چای سبز ماچا نباشید.

 منبع

https://draxe.com/matcha-green-tea-burns-fat-and-kills-cancer/