مراحل تولید ماچا – از مزرعه تا فنجان

مراحل تولید ماچا – از مزرعه تا فنجان

نحوه ی منحصر به فرد تولید و فرآوری ماچا دلایل اصلی فواید بی شمار این چای برای سلامتی هستند. مراحل کاشت و فرآوری چای ماچا در واقع سنت هایی هستند که در گذر زمان آزموده شده اند و امروزه کشاورزان ژاپنی به توانایی تولید ماچا با کیفیت دست پیدا کرده اند.

قرار دادن در سایه

نحوه ی منحصر به فرد تولید و فرآوری ماچا دلایل اصلی فواید بی شمار این چای برای سلامتی هستند. مراحل کاشت و فرآوری چای ماچا در واقع سنت هایی هستند که در گذر زمان آزموده شده اند و امروزه کشاورزان ژاپنی به توانایی تولید ماچا با کیفیت دست پیدا کرده اند.

دستچین کردن

تنها روشی که در آن کیفیت برگ های برداشت شده را می توان تضمین کرد دستچین نمودن آن هاست اگرچه هزینه ی تولید در این روش افزایش می یابد . برای برداشت چای هیچ دستگاهی نمی تواند با چشم های تیزبین و دستان ظریف کارگران آموزش دیده ای که در مزارع چای مشغول به کار هستند رقابت نماید. در واقع این بهترین راه برای اطمینان یافتن از کیفیت بالای ماچای تولید شده است. مردان و زنان، پیرمردان و جوانان همه با هم در برداشت چای مشارکت می کنند.

بخار دهی ملایم

در طول 24 ساعت اولیه پس از برداشت، برگ های چای با آب تصفیه شده ( آب عاری از مواد مضر مانند کلر، آهن و …) به ملایمت بخار دهی می شوند تا از پوسیده شدن آن ها جلوگیری به عمل آید. بخار دهی باعث می شود تا این برگ ها رنگ روشن و مواد مغذی مفید برای سلامتی را در خود حفظ نمایند. این کار معمولا در کارخانه ای به نام “آراچا” در نزدیکی مزارع کشاورزی انجام می شود. در این مرحله برگ ها طعمی مانند اسفناج پیدا می کنند.

خشک کردن تدریجی

برگ های چای بخار داده شده ابتدا با خشک کن های هوایی تا حدی خشک می شوند و سپس در مدت 20 دقیقه به طور کامل خشک می شوند. در انتهای فرآیند آراچا برگ ها مانند چیزی که در تصویر دیده می شود می گردند. از اینجا به بعد برگ ها بسته بندی شده و در مخازن سرد کننده نگه داری می شوند تا از طعم و رنگ آن ها قبل از این که به کارخانجات تنچا برای فرآوری نهایی فرستاده شوند حفاظت شود.

جدا کردن ساقه ها و رگبرگ ها

قبل از این که برگ های چای آراچا با آسیاب سنگی به پودر بسیار ریز ماچا تبدیل شوند ساقه ها و رگبرگ های آن جدا می شود تا اطمینان حاصل شود تنها قسمت شیرین مرکزی از هر برگ باقی می ماند. این برگ ها حالا تنچا نامیده می شوند. صد سال پیش این فرآیند به وسیله دست انجام می شد. امروزه تولید کننده ها از محفظه های پر از هوا و همزن ها برای این کار استفاده می کنند.

آسیاب کردن با سنگ

برگ هایی که در سایه رشد کرده اند و با دقت دستچین شده اند و به آرامی بخار داده شده اند و ساقه های آن ها جدا شده اند در نهایت در بین دو سنگ بزرگ که از جنس گرانیت خالص می باشند به آرامی آسیاب می شوند. برای تولید هر یک اونس ماچا با درجه ی تشریفاتی بالا حدود یک ساعت زمان لازم است.

بسته بندی کردن

پس از آن که برگ ها آسیاب شدند، برای راحت مصرف کردن پودر ماچا آن را با دستگاه ساشه زن به صورت ساشه بسته بندی میکنیم.

طرز تهیه نوشیدنی ماچا

برای تهیه چای ماچا مهم ترین چیزهایی که نیاز داریم:
پس از آن که برگ ها آسیاب شدند، برای راحت مصرف کردن پودر ماچا آن را با دستگاه ساشه زن به صورت ساشه بسته بندی میکنیم.
معمولا هر گیاه سبزی که جوشانده شود و سپس مصرف شود دمنوش نام دارد ولی این چای برخلاف چای های دیگر است زیرا بخاطر حالت پودری که دارد، علاوه بر اینکه تمام برگ و ساقه های چای را در خودش دارد و نیازی به زمان برای دَم کشیدن ندارد برای تهیه این چای فقط کافیست که یک فنجان را پُر از آب داغ (نه جوش) کنید؛ و نصف قاشق چای خوری ماچا را بعد از عبور دادن از صافی به آن اضافه کنید. با استفاده از همزن و یا حتی می توانید یک قاشق به شکل ضربدردی این پودر را در آب جوش مخلوط کنید تا یک دست شود.
شما باید این فرآیند را آنقدر تکرار کنید تا پودر ماچا در آب به صورت کامل حل شود در این صورت روی فنجان حباب ها و کف های زیادی ایجاد می شود؛ در این حالت چای ماچای شما آماده نوشیدن است. شما علاوه بر اینکه این چای را با آب جوش تهیه کنید می توانید از شیر داغ و یا شیر نارگیل و بادام هم استفاده کنید و برای مزه دار کردن آن بهتر است از یک قاشق عسل استفاده کنید. همچنین یاد آور می شویم که بهترین زمان برای صرف این نوشیدنی جهت لاغری ۲ ساعت پس از صرف غذا می باشد.

طرز تهیه نوشیدنی ماچا

برای تهیه چای ماچا مهم ترین چیزهایی که نیاز داریم:

معمولا هر گیاه سبزی که جوشانده شود و سپس مصرف شود دمنوش نام دارد ولی این چای برخلاف چای های دیگر است زیرا بخاطر حالت پودری که دارد، علاوه بر اینکه تمام برگ و ساقه های چای را در خودش دارد و نیازی به زمان برای دَم کشیدن ندارد برای تهیه این چای فقط کافیست که یک فنجان را پُر از آب داغ (نه جوش) کنید؛ و نصف قاشق چای خوری ماچا را بعد از عبور دادن از صافی به آن اضافه کنید. با استفاده از همزن و یا حتی می توانید یک قاشق به شکل ضربدردی این پودر را در آب جوش مخلوط کنید تا یک دست شود.
شما باید این فرآیند را آنقدر تکرار کنید تا پودر ماچا در آب به صورت کامل حل شود در این صورت روی فنجان حباب ها و کف های زیادی ایجاد می شود؛ در این حالت چای ماچای شما آماده نوشیدن است. شما علاوه بر اینکه این چای را با آب جوش تهیه کنید می توانید از شیر داغ و یا شیر نارگیل و بادام هم استفاده کنید و برای مزه دار کردن آن بهتر است از یک قاشق عسل استفاده کنید. همچنین یاد آور می شویم که بهترین زمان برای صرف این نوشیدنی جهت لاغری ۲ ساعت پس از صرف غذا می باشد.

سایر محصولات ماچانو

1.چای اولانگ

چای اولانگ چایی نیمه تخمیر شده است و محصولی مابین چای سبز تخمیر نشده و چای سیاه بسیار تخمیر شده می‌باشد. چای اولونگ بسیار معطر و دارای طعم و بویی دل‌پذیر است که هم به صورت سرد و هم گرم قابل‌استفاده می‌باشد.

مزایای چای اولانگ برای سلامتی بسیار زیاد است زیرا هم خواص چای سبز و هم چای سیاه را دارا می‌باشد. چای اولانگ یکی از بهترین طعم ها را از بین تمام چای‌ها دارد و به دلیل تخمیر صورت گرفته دارای طعمی شبیه چای سیاه است اما از نظر ظاهری و خواص درمانی به چای سبز شبیه‌تر می‌باشد.

پی نوشت1: چای اولانگ ماچانو مستقیما توسط تیم تحقیقاتی ماچانو در چین خریداری شده و بهترین کیفیت آن انتخاب شده است.

پی نوشت2: چای اولانگ در ساشه های 100 گرمی اختصاصی ماچانو بسته بندی شده و با قیمت 16 هزار تومان آماده ارائه به شما عزیزان شده است.

2.چای جیسینگ

چینی ها هزاران سال است که از گیاه جینسینگ استفاده می کنند و بر این باورند که باعث افزایش انرژی، کاهش استرس و افزایش قوای جنسی می شود. در بسیاری افراد نشان داده شده است که سلامتی جسمی آنها به حالت اولیه برگشته و بهبودی را تجربه کرده اند و و گذشتگان به برای اهداف دارویی در موارد مختلف استفاده کرده اند.

به طور کلی جنسینگ، تقویت کننده قوای جنسی و نیروبخش است. بهتر است جنسینگ را “گیاه جوانی” یا “نوش دارو” بنامیم. جنسینگ یک نیروزای فوق‌العاده است. یک فنجان چای جنسینگ پس از یک روز کار طولانی، تمام انرژی از دست رفته را به شما بر می‌گرداند. – جنسینگ در بهبود سطح انرژی بدن و هوشیاری سریع مؤثر واقع می گردد. همچنین، در رفع خستگی، نوسانات خلقی، استرس و سندرم پیش از قاعدگی خاصیت اثربخشی دارد. – بر اساس مطالعات، جنسینگ روند پیری سلول ها را کند می کند؛ این کار از طریق خون رسانی بهتر به سلول ها انجام می شود. – جنسینگ حاوی ترکیباتی به نام Saponins است که بر اساس گزارش مؤسسه ملی سلامت می تواند میزان کلسترول بد را کاهش داده و کلسترول خوب را حفظ نماید. – دوره ی مصرف این گیاه، ۳ ماهه است و معمولاً اثرات درمانی آن پس از اتمام این دوره، در بدن بروز خواهند یافت. – مصرف جنسینگ برای کودکان و نوجوانان توصیه نمی شود.

پی نوشت1: چای جیسینگ ماچانو مستقیما توسط تیم تحقیقاتی ماچانو در چین خریداری شده و بهترین کیفیت آن انتخاب شده است.

پی نوشت2: چای جیسینگ در ساشه های 50 گرمی اختصاصی ماچانو بسته بندی شده و با قیمت 16 هزار تومان آماده ارائه به شما عزیزان شده است.

3.چای توپی (بلومینگ)

چای سفید توپی از انواع چای های سفید می باشد که به شکوفه های چای معروف شده است. هر توپ از این چای برای دم کشیدن نیاز دارد تا در آب جوش قرار گیرد، اما نکته قابل توجه آن نسبت به دیگر چای ها اینست که پس از ده دقیقه خواهید دید به شکل گل زیبایی شکفته خواهد شد.
با این منظره زیبا و خاص قطعاً نوشیدن این چای بی نظیر و پرخاصیت در خاطره شما ثبت خواهد شد و با شنیدن نام چای سفید قطعاً لذت نوشیدن آن به ذهنتان خطور خواهد کرد.

پی نوشت1: چای توپی ماچانو مستقیما توسط تیم تحقیقاتی ماچانو در چین خریداری شده و بهترین کیفیت آن انتخاب شده است.

پی نوشت2: هر ۳ چای توپی در ساشه های مخصوص ماچانو  بسته بندی شده و با قیمت 16 هزار تومان آماده ارائه به شما عزیزان شده است.

بلومینگ

4.چای سفید

چاي سفيد يكي از ظريف‌ترين و لطيف‌ترين چاي‌ها در جهان است كه طعمي ملايم و شيرين دارد. اين چاي كه در فصل بهار از غنچه‌هاي باز نشده برگ‌هاي درختچه‌هاي چاي سفيد تهيه مي‌شود از مفيدترين و مغذي‌ترين چاي‌ها در جهان است. چاي سفيد برخلاف انواع مختلف چاي سياه يا چاي معمولي به شيوه‌اي متفاوت فرآوري مي‌شود و برگ‌هاي آن برخلاف چاي معمولي كه در معرض حرارت خشك مي‌شود و رطوبت خود را از دست مي‌دهد به شيوه‌اي طبيعي و در مقابل تابش نور خورشيد خشك مي‌شود. اين چاي سرشار از آنتي‌اكسيدان‌هاي مفيد و پلي‌فنل‌هايي است كه علاوه بر خواص درماني مي‌تواند موجب پيشگيري از ابتلا به بسياري از بيماري‌ها و اختلال‌هاي جسماني نيز شود. چاي سفيد اگرچه در زمره گران‌ترين چاي‌ها در جهان است اما خواص درماني آن به حدي است كه توجيه مناسبي براي اين گراني محسوب مي‌شود.

پی نوشت1: چای سفید ماچانو مستقیما توسط تیم تحقیقاتی ماچانو در چین خریداری شده و بهترین کیفیت آن انتخاب شده است.

پی نوشت2: چای سفید در ساشه های 50 گرمی اختصاصی ماچانو بسته بندی شده و با قیمت 26 هزار تومان آماده ارائه به شما عزیزان شده است.

محصولات جانبی ماچا

ماچا عسل

ماچا عسل از ترکیب بهترین عسل کوهی ایران با ماچا سوپرلاکچری به طور اختصاصی توسط ماچانو ساخته شده است. رنگ ماچا و مزه عسل یک ترکیب فوق العاده خوش رنگ و خوش طعم را ایجاد کرده است که باعث شده این سوپرعسل یکی از جذاب‌ترین محصولات ماچانو باشد. شما هم می توانید این محصول مقوی ماچانو را تهیه کرده و از آن لذت  ببرید!

عسل به داروی طلایی طبیعت معروف است. کسانی که غذاهای سرشار از فراکتوز (مثل عسل) را مصرف می کنند، نسبت به دیگران ۱۰ برابر بیشتر چربی می سوزانند و سطح استقامت خود را افزایش می دهند. عسل به عنوان سوخت برای بدن عمل می کند و کبد را قادر می سازد تا گلوکز بیشتری تولید کند. وقتی گلوکز تولید می شود به مغز هشدار می دهد که سطح قند بالاست و آن را مجبور می کند که هورمون های سوخت چربی را آزاد کند.

برای این که متوجه تغییرات بیشتری در سیستم کاهش وزن تان شوید می‌توانید رژیم ماچا عسل را دنبال کنید و در تمام روز آن را جایگزین شکر کنید. به علاوه قبل از خواب یک لیوان آب گرم با یک قاشق پر ماچا عسل بخورید.

پی نوشت1: ماچا عسل اختراع ماچانو نیست تولید ماچانوست! این ترکیب چندین سال پیش به صورت تجاری در بازار آمریکا عرضه شده و استقبال گسترده‌ای از آن شده است.

پی نوشت2: در یک نظرسنجی، مقداری ماچا عسل ماچانو رو با ماچا عسل وارداتی از آمریکا در ظرف‌های بدون لیبل قرار داده و از 30 نفر از دوستان نزدیک خواستیم که مورد بهتر را انتخاب کنند. ماچا عسل ماچانو با رای 18 به 12 برنده شد!

کپسول خوراکی ماچا

کپسول خوراکی ماچا برای کسانی مناسب است که تمایل دارند از مزایا بی شمار ماچا بخصوص کاهش وزن و چربی سوزی استفاده کنند ولی وقت و انرژی درست کردن نوشیدنی آن را به صورت مداوم ندارند. شما میتوانید با مصرف روزانه دو کپسول 500 میلی گرمی ماچا و رعایت رژیم غذایی مناسب، ماهیانه بین 2 تا 3 کیلوگرم کاهش وزن داشته باشید.

هر قوطی محتوی 60 کپسول ماچا 500 میلی گرمی ماچا خالص بوده و توصیه می شود که حتما با یک لیوان کامل آب مصرف شود. مواد تشکیل دهنده این کپسول فقط پودر چای سبز ماچا و پوسته ی کپسول( هیدروکسی پروپیل متیل سلولز) است و فاقد هرگونه مواد افزودنی یا نگه دارنده است.

چربی سوزی- لاغری

ماسک پودری ماچا

حالا وقتش رسیده که از ماچا این پودر درخشان سبزرنگ، استفاده‌های دیگری هم داشته باشید! ماچا غنی‌ترین منبع آنتی اکسیدان جهان است که می‌توانند به زیبایی و طراوت پوست شما کمک فراوانی کنند. از ماسک ماچا می توانید برای بازسازی و جوانسازی پوست، برطرف کردن لکه‌های پوستی و … استفاده کنید.

در ساخت ماسک ماچا از ماچا سوپرلاکچری استفاده شده است که این ماسک برای مصرف 1 ماه شما (هر هفته دو نوبت) کافیست.

خواص ماسک ماچا

  • بازسازی کننده و جوان سازی پوست( جلوگیری ازعلایم پیری )
  • افزایش خاصیت کشسانی پوست
  • پاکسازی فوری منافذ پوست
  • سم زدایی
  • بهبود رنگ پوست(متعادل کردن رنگ پوست)
  • کمک شایان به از بین بردن تیرگی های پوست
  • منبع غنی آنتی اکسیدان و کمک به برطرف کردن لکه های پوست
  • سرشار از ویتامین C
  • کنترل  چربی پوست
  • کاهش جوش و درمان آکنه
  • برای تسکین قرمزی و خارش پوست صورت
  • محافطت در برابر تاثیر مخرب نور خورشید

لوازم جانبی ماچا

1.ویسک ژاپنی

ویسک ماچا از چوب بامبو ساخته شده و یکی از ابزارهای سنتی تهیه ماچا است که سامورایی ها و بعدها راهبان بودایی در معابد در مراسم نوشیدن ماچا، از آن استفاده می کردند. با استفاده از این ویسک، می توانید ماچا را بخوبی در آب حل کرده و کف مخصوص ماچا روی سطح نوشیدنی را ایجاد کنید.

ویسک ماچا ژاپنی از بامبوی بومی ژاپن ساخته شده که شرکت ماچانو تعدادی از آن را وارد کرده و دقیقا در همان بسته بندی به شما عزیزان عرضه کرده است.

ویسک ژاپنی

2.ویسک هولدر

ویسک ماچا شکننده است و به مرور زمان بر اثر تماس با آب ممکن شکل ظاهری خود را از دست بدهد. اگر بعد از هر دفعه استفاده از ویسک ماچا، آن را درون ویسک هولدر قرار دهید، خشک شدن آن در همان قالب اصلی انجام شده و در نتیجه شکل ظاهری ویسک حفظ می شود.

ویسک هولدرهای توسط اساتید سفالگر کشورمان در شهر لالجین همدان و  به سفارش اختصاصی شرکت ماچانو تهیه شده است.

3.قاشق چاشاکو

چاشاکو، همان قاشق سنتی مخصوص ماچاست که به کمک آن شما میتوانید  ماچا از ظرف خود برداشته و از آن استفاده کنید. قاشق چاشاکو نیز از لوازم جانبی ضروری و البته سنتی تهیه ماچا در ژاپن است.

چاشاکو ژاپنی از بامبوی بومی ژاپن ساخته شده که شرکت ماچانو تعدادی از آن را وارد کرده و دقیقا در همان بسته بندی به شما عزیزان عرضه کرده است.

4.کاسه مخصوص ماچا

یکی از لوازم های جانبی سنتی تهیه ماچا، کاسه بامبوی ماچاست که یک دهانه نسبتاً پهنی دارد. طراحی این کاسه به گونه ای است که براحتی می توان ویسک را به شکل W حرکت داد و در نتیجه کف خوبی روی ماچا تشکیل می شود.

این کاسه بجای شکل کروی، تقریباً استوانه ای شکل هستند. کاسه های مخصوص ماچانو، تولید ایران بوده و بدست اساتید سفالگری کشورمان تولید شده اند. لذا از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردارند.

**به منظور خرید “پکیج لوازم جانبی ماچا” اختصاصی ماچانو کلیک کنید.**

 

نحوه مصرف ماچا به سبک نرمال

از آنجایی که ماچانو، ماچا را به صورت ساشه‌ای یک بار مصرفی بسته بندی نموده، مصرف آن بسیار ساده شده است. کافیست محتوا هر ساشه را در یک فنجان خالی ریخته، سپس آب نسبتا گرم (حدودا 80 درجه سانتی گراد) را به آن اضافه کرده، آن را به خوبی هم‌‌زده و سپس میل نمایید.

 

 

توضیح1: از آنجایی که ماچا به سرعت ته نشین می‌شود، بهتر است سریعا بعد از هم‌زدن میل نمایید.

توضیح2: به منظور حل شدن بهتر ماچا، می‌توانید از همزن کفساز مانند شکل زیر نیز استفاده کنید.

**به منظور خرید همزن برقی کلیک کنید**

ماچا خالص

معرفی ماچا ماچانو

ماچانو به عنوان تنها برندی در ایران که به صورت کاملا‌ تخصصی بر روی ماچا کار می‌کند، ماچا “با کیفیت” و “اصل” را از یک شرکت معتبر در ژاپن در حجم زیاد و با قیمت بسیار مناسب خریداری کرده و آن را در کارخانه خود بسته بندی‌ می‌کند.

ماچانو بعد از تقریبا 4 سال فروش ماچا در ایران و بررسی کامل بازار و نیازهای مشتریان عزیز، تصمیم گرفته است در یک نوع بسته بندی خاص و بسیار مناسب به صورت سا‌شه‌ای یک بار مصرفی، ماچا را در سراسر کشور به دوستداران آن عرضه کند.

این نوع بسته بندی باعث شده تا مصرف ماچا بسیار راحت‌تر باشد چراکه مقدار آن در هر دفعه مصرف مشخص شده است (براساس منابع معتبر، مقدار استاندارد به صورت هر نیم گرم ماچا برای 130 میلی‌لیتر آب تعریف شده است). هر ساشه محتوی نیم گرم ماچاست که برای یک فنجان ماچا کافی است.

 

 

هر بسته ماچا محتوی 30 عدد ساشه است که قیمت آن 50 هزار تومان تعیین شده است.همچنین ارسال 4 بسته و بیشتر این محصول به سراسر کشور رایگان است.

 

بسته بندی 100 گرمی ماچا

ماچانو برای عزیزانی که تمایل دارند ماچا را در حجم بیشتری خریداری کنند، بسته بندی 100 گرمی ماچا را آماده کرده است. این نوع بسته بندی نسبت به جعبه ماچا 30 عددی (15 گرم در مجموع) 35 درصد تخفیف داشته و قیمت آن 230 هزار تومان تعیین شده است. همچنین ارسال این محصول به سراسر کشور رایگان است.

 

 

نوشیدنی سرد ماچا

1.ماچا میلک شیک (Matcha Milkshake)

مواد لازم:

  • سه قاشق چایخوری ماچا
  • یک دوم فنجان شیر
  • یک فنجان بستنی وانیلی
  • یک سوم فنجان میوه یخ زده (اختیاری)

طرزتهیه:

تمامی این مواد را در یک مخلوط کن اضافه کنید و تا زمانی که یکنواخت شود، هم بزنید.

2.ماچا اسموتی (Matcha Smoothies)

مواد لازم:

  • شیر بادام یا شیر نارگیل یا شیر گاو، یک فنجان
  • موز، یک عدد
  • قطعه های یخ، 5 عدد
  • چای سبز ماچا، یک قاشق چایخوری

طرزتهیه:

  1. موز را به قطعات دو سانتی تقسیم کنید.
  2. قطعه های موز و قطعه های یخ را با یکدیگر ترکیب کنید.
  3. شیر و پودر چای سبز را در مخلوط کن بریزید و تا زمانی که مخلوط یکنواختی تشکیل شود آن را هم بزنید.
  4. این اسموتی برای یک نفر کافی می باشد.

3.ماچا موهیتو (Matcha Mojito)

مواد لازم:

  • یک قاشق چایخوری پودر چای سبز
  • یک فنجان آب(در دمای 70 درجه سلسیوس)
  • یک قاشق چایخوری شیره افرای خالص یا شیرین کننده دلخواه
  • یک قاشق غذاخوری عصاره لیموترش
  • دو قطعه لیموترش، می‌توانید از تعداد چند قطعه لیموترش هم برای تزیین استفاده کنید.
  • 3 الی 4 برگ نعناع، می‌‌توانید از تعدادی برگ نعناع اضافی برای تزیین استفاده کنید.
  • یخ

طرزتهیه:

  1. برگ های نعناع و قطعات لیموترش را در لیوان به صورت درهم بریزید.
  2. در یک کاسه یا فنجان جداگانه، پودر ماچا را الک کنید و با آب داغ هم بزنید. سپس شیره افرا درون مخلوط بریزید و تا زمانی که کاملا حل شود هم بزنید .
  3. یخ را به لیوان اضافه کنید. سپس مخلوط ماچا را با نعناع و قطعات لیمو و عصاره لیمو ترش ترکیب کنید.
  4. محتویات لیوان را کامل هم بزنید، سپس آن را تزیین کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

نوشیدنی گرم ماچا

1. ماچا لاته (Matcha Latte)

ماچا لاته

مواد لازم:

  • یک چهارم فنجان آب داغ(حدودا 80 درجه)
  • سه چهارم لیوان شیر
  • یک قاشق چای خوری ماچا
  • شیرین کننده، ترجیحاً عسل

طرزتهیه:

1.پودر ماچا را در یک کاسه سرگشاده الک کنید.

2.یک قاشق ناهارخوری از آب داغ را درون ظرف بریزید. تا زمانی که تمامی پودر ماچا درون ظرف به طور کامل حل شود، محتویات کاسه را هم بزنید.

3.یک چهارم فنجان آب داغ را به درون کاسه بریزید و تا زمانی که کاملا حل شود، آن را هم بزنید.

4.در همین حال، در یک ظرف کوچک عسل و شیر را با یکدیگر ترکیب کرده و تا زمانی که مخلوط بسیار گرم شود، حرارت دهید. مخلوط را به خوبی هم بزنید تا مقداری کف بالای آن تشکیل شود. شیر گرم شده را درون کاسه بریزید و یک بار دیگر مخلوط ایجاد شده را هم بزنید.

2. ماچا کاپاچینو (Matcha Cappuccino)

مواد لازم:

  • 200 میلی لیتر شیر گرم
  • یک قاشق چای خوری ماچا

طرزتهیه:

1.پودر ماچا را با 80 میلی لیتر آب گرم (در دمای80 درجه سلسیوس) مخلوط کنید و تا زمانی که کف تشکیل شود، آن را هم بزنید.

2.شیر را تا زمانی که به اندازه دلخواه کف کند، گرم کنید.

3.کف حاصله از شیر را بر روی ماچا بریزید و از کاپوچینوی ماچای خود لذت ببرید.

3. ماچا هات چاکلت (Matcha Hot Chocolate)

مواد لازم:

  • دو قاشق غذاخوری پودر کاکائوی شیرین نشده
  • دو قاشق غذاخوری شکلات سفید خرد شده یا چیپس شکلات سفید
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • یک قاشق چایخوری پودر ماچا
  • مقدار کمی نمک
  • یک فنجان کامل شیر

طرزتهیه:

1.در یک کاسه پودر کاکائو، شکلات، شکر، ماچا و نمک را ترکیب کنید.

2.در یک قابلمه کوچک مقداری شیر بریزید و تا قبل از این که به جوش آید با شعله ملایم حرارت دهید.

3.شیر را در کاسه بریزید و تا زمانی که شکلات ذوب شده و همراه مواد دیگر با شیر کاملا مخلوط شوند، هم بزنید (که این زمان در حدود یک دقیقه می باشد).

بستنی ماچا

بستنی بدون شیر ماچا

بستنی بدون شیر ماچا و موز کاملا بافت بستنی درسته شده با شیر را دارد. اگر قبلا بستنی بدون شیر ماچا را تهیه نکردید به شما پیشنهاد میکنیم این دستور درست کردن بستنی بدون شیر را امتحان کنید و این بستنی کم کالری لذت ببرید.

بستنی ها به دلیل اینکه متشکل از شیر و خامه هستند و مهمتر از همه طولانی بودن پروسه تهیه جز دسر های پر دردسر محسوب میشوند. اگر به شیر حساسیت دارید، یا به دلیل پر کالری بودن بستنی از خوردن آن صرف نظر میکنید این بستنی برای شما انتخاب مناسبی هست.

درست کردن این بستنی شیرین و کم کالری و سرشار از آنتی اکسیدان (به دلیل وجود ماچا) و پتاسیم (به دلیل استفاده از موز) در کمتر از ۱۰ دقیقه آماده مصرف خواهد بود.

همچنین این دستور تهیه دارای تعداد کمی مواد اولیه است که در هر خانه ای به راحتی پیدا میشود، شما برای تهیه این بستنی به سه عدد موز یخ زده و ماچا نیاز دارید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه بستنی بدون شیر ماچا و موز
۳ عدد موز یخ زده
۱ قاشق چایخوری ماچا

موز ها را به قطعات ۲ سانتیمتری خرد کنید و در یک کیسه زیپ دار قرار دهید و حداقل ۳ ساعت در فریزر قرار دهید. خب سخت ترین قسمت تهیه بستنی را پشت سر گذاشتید.

موزهای یخ زده و ماچا را به دستگاه غذاساز در دستگاه غذاساز بریزید و با دور تند آنها را بزنید، تا کاملا خامه ای شوند. بستنی خوشمزه شما همین الان هم کاملا قابل مصرف است و بافت بستنی را دارد اما اگر بخواهید میتوانید آنرا به یک ظرف در دار منتقل کنید و آنرا برای ۱ ساعت در فریزیر بگذارید و بعد از یک ساعت با اسکوپ زن بستنی آنرا به کاسه های بستنی خود منتقل کنید.

شیرینی این بستنی کاملا مناسب است اما اگر شما شیرینی بیشتری میپسندید کمی شکر، شیره خرما یا عسل به مواد اضافه کنید.

 

بستنی با شیر ماچا

مواد لازم:

  • یک قاشق غذاخوری پودر چای سبز ماچا یا کمی بیشتر
  • یک فنجانِ کامل شیر
  • دو فنجان خامه
  • سه چهارم فنجان شکر سفید
  • دو عدد تخم مرغ

طرزتهیه:

  1. پودر ماچا را زمانی که دیگر توده به هم چسبیده ای در آن نباشد در یک کاسه هم بزنید؛ مقداری کمی شیر را به آن اضافه کنید و تا زمانی که پودر ماچا کاملا حل شود، هم بزنید. سپس به تدریج باقی مانده شیر را در مخلوط ماچا بریزید.
  2. مخلوط ماچا و خامه را در یک قابلمه کوچک ترکیب کنید و تحت حرارت ملایم شعله قرار دهید. حدود 5 دقیقه مخلوط را حرارت دهید و در همان حین هم بزنید.
  3. شکر و تخم مرغ را در یک کاسه هم بزنید. نصف فنجان مخلوط ماچای داغ و خامه را که قبلا تهیه کرده اید را به داخل تخم مرغ های هم زده شده بریزید و دوباره به طور کامل هم بزنید. سپس نیمه دیگر ماچای داغ و خامه را اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط حاصل را درون قابلمه بریزید.
  4. ماچا را تحت حرارت متوسط به پایین قرار دهید و تا زمانی که کاملا گرم شود هم بزنید( در حدود 3 دقیقه). قابلمه را تا زمانی که به دمای اتاق برسد رها کنید و سپس به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
  5. مخلوط ماچای سرد شده را در یک بستنی ساز قرار دهید و طبق دستور العمل سازنده آن عمل کنید.