مراحل تولید ماچا – از مزرعه تا فنجان
نحوه ی منحصر به فرد تولید و فرآوری ماچا دلایل اصلی فواید بی شمار این چای برای سلامتی هستند. مراحل کاشت و فرآوری چای ماچا در واقع سنت هایی هستند که در گذر زمان آزموده شده اند و امروزه کشاورزان ژاپنی به توانایی تولید ماچا با کیفیت دست پیدا کرده اند.
قرار دادن در سایه
نحوه ی منحصر به فرد تولید و فرآوری ماچا دلایل اصلی فواید بی شمار این چای برای سلامتی هستند. مراحل کاشت و فرآوری چای ماچا در واقع سنت هایی هستند که در گذر زمان آزموده شده اند و امروزه کشاورزان ژاپنی به توانایی تولید ماچا با کیفیت دست پیدا کرده اند.

دستچین کردن
تنها روشی که در آن کیفیت برگ های برداشت شده را می توان تضمین کرد دستچین نمودن آن هاست اگرچه هزینه ی تولید در این روش افزایش می یابد . برای برداشت چای هیچ دستگاهی نمی تواند با چشم های تیزبین و دستان ظریف کارگران آموزش دیده ای که در مزارع چای مشغول به کار هستند رقابت نماید. در واقع این بهترین راه برای اطمینان یافتن از کیفیت بالای ماچای تولید شده است. مردان و زنان، پیرمردان و جوانان همه با هم در برداشت چای مشارکت می کنند.

بخار دهی ملایم
در طول 24 ساعت اولیه پس از برداشت، برگ های چای با آب تصفیه شده ( آب عاری از مواد مضر مانند کلر، آهن و …) به ملایمت بخار دهی می شوند تا از پوسیده شدن آن ها جلوگیری به عمل آید. بخار دهی باعث می شود تا این برگ ها رنگ روشن و مواد مغذی مفید برای سلامتی را در خود حفظ نمایند. این کار معمولا در کارخانه ای به نام “آراچا” در نزدیکی مزارع کشاورزی انجام می شود. در این مرحله برگ ها طعمی مانند اسفناج پیدا می کنند.

خشک کردن تدریجی
برگ های چای بخار داده شده ابتدا با خشک کن های هوایی تا حدی خشک می شوند و سپس در مدت 20 دقیقه به طور کامل خشک می شوند. در انتهای فرآیند آراچا برگ ها مانند چیزی که در تصویر دیده می شود می گردند. از اینجا به بعد برگ ها بسته بندی شده و در مخازن سرد کننده نگه داری می شوند تا از طعم و رنگ آن ها قبل از این که به کارخانجات تنچا برای فرآوری نهایی فرستاده شوند حفاظت شود.

جدا کردن ساقه ها و رگبرگ ها
قبل از این که برگ های چای آراچا با آسیاب سنگی به پودر بسیار ریز ماچا تبدیل شوند ساقه ها و رگبرگ های آن جدا می شود تا اطمینان حاصل شود تنها قسمت شیرین مرکزی از هر برگ باقی می ماند. این برگ ها حالا تنچا نامیده می شوند. صد سال پیش این فرآیند به وسیله دست انجام می شد. امروزه تولید کننده ها از محفظه های پر از هوا و همزن ها برای این کار استفاده می کنند.

آسیاب کردن با سنگ
برگ هایی که در سایه رشد کرده اند و با دقت دستچین شده اند و به آرامی بخار داده شده اند و ساقه های آن ها جدا شده اند در نهایت در بین دو سنگ بزرگ که از جنس گرانیت خالص می باشند به آرامی آسیاب می شوند. برای تولید هر یک اونس ماچا با درجه ی تشریفاتی بالا حدود یک ساعت زمان لازم است.

بسته بندی کردن
پس از آن که برگ ها آسیاب شدند، برای راحت مصرف کردن پودر ماچا آن را با دستگاه ساشه زن به صورت ساشه بسته بندی میکنیم.


طرز تهیه نوشیدنی ماچا
برای تهیه چای ماچا مهم ترین چیزهایی که نیاز داریم:
- پودر ماچا
- یک فنجان آب داغ
- قاشق و یا هم زن و یک صافی
پس از آن که برگ ها آسیاب شدند، برای راحت مصرف کردن پودر ماچا آن را با دستگاه ساشه زن به صورت ساشه بسته بندی میکنیم.
معمولا هر گیاه سبزی که جوشانده شود و سپس مصرف شود دمنوش نام دارد ولی این چای برخلاف چای های دیگر است زیرا بخاطر حالت پودری که دارد، علاوه بر اینکه تمام برگ و ساقه های چای را در خودش دارد و نیازی به زمان برای دَم کشیدن ندارد برای تهیه این چای فقط کافیست که یک فنجان را پُر از آب داغ (نه جوش) کنید؛ و نصف قاشق چای خوری ماچا را بعد از عبور دادن از صافی به آن اضافه کنید. با استفاده از همزن و یا حتی می توانید یک قاشق به شکل ضربدردی این پودر را در آب جوش مخلوط کنید تا یک دست شود.
شما باید این فرآیند را آنقدر تکرار کنید تا پودر ماچا در آب به صورت کامل حل شود در این صورت روی فنجان حباب ها و کف های زیادی ایجاد می شود؛ در این حالت چای ماچای شما آماده نوشیدن است. شما علاوه بر اینکه این چای را با آب جوش تهیه کنید می توانید از شیر داغ و یا شیر نارگیل و بادام هم استفاده کنید و برای مزه دار کردن آن بهتر است از یک قاشق عسل استفاده کنید. همچنین یاد آور می شویم که بهترین زمان برای صرف این نوشیدنی جهت لاغری ۲ ساعت پس از صرف غذا می باشد.
